BLOG

Foundry Oil Bonded Sand Core Production

 

At fremstille hulrum i en metalstøbning; efter behov til væskekøling i motorblokke og topstykker. Særlige negative former (kernekasser) anvendes til fremstilling af sandkerner. Kerner kan fremstilles af oliebundet sand, ofte kan en basisolie såsom linolie bruges til at lave effektive sandkerner. Når sandkernen er lavet i den negativt formede kerneboks, bages den i en ovn, indtil den er hærdet.

Kerner indsættes i formkassen efter fjernelse af mønsteret fra sandet. Når det er muligt, er støberimønstre designet og lavet for at undgå brug af kerner, reduktion af brugen af kerner vil reducere støbeformens opsætningstid og dermed bidrage til at reducere arbejdsomkostningerne i støberiet.

Med en færdig sandform med det passende fugtindhold placeres kassen, der indeholder sandformen, klar til at fylde med smeltet metal; dvs. jernholdigt jern (støbejern) stål, eller ingen jernholdig bronze, messing eller aluminiumslegering.

Efter påfyldning med smeltet metal sættes kassen til side, indtil metallet er tilstrækkeligt afkølet til, at det varme støbegods kan fjernes fra sandformen. Der fremstilles en råstøbning, der for jern eller stål stadig kan være rødglødende.

Når der støbes med metaller som støbejern eller bly, som er betydeligt tungere end støbesandet, er kolberne, kaldet cope & drag, dækket med en tung plade for at forhindre et problem kendt som skimmelsvamp. At flyde formen opstår, når trykket af metallet skubber sandet over formhulrummet ud af form, hvilket får støbningen til at svigte. Nogle gange bruges formkasseclips eller fliplåse til at låse kasserne sammen for at forhindre tab af metal på grund af trækformen.

Efter støbning brydes de indre kerner op af stænger eller skud og fjernes fra støbningen. Metallet fra indløbet og stigrørene fjernes fra den ru støbning. Forskellige varmebehandlinger kan anvendes for at lindre spændinger fra den indledende afkøling og for at tilføje hårdhed; i tilfælde af stål eller støbejern, ved bratkøling i vand eller olie.

Støbningen kan forstærkes yderligere ved overfladekompressionsbehandling, såsom shotpeening, som tilføjer modstand mod trækrevner og udglatter den ru overflade, støbejerns motorstange behandles på denne måde.

Ovenstående metoder og teknikker kan anvendes på hobbystøberiet, såvel som det kommercielle opsætning, du skal tænke over, hvad du laver og anvendelsen af interne sandkerner til dit projekt.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts